Italiaanse pers: ‘UEFA neemt risico met ref, Belgische blessures en eerste test'

Italiaanse pers: ‘UEFA neemt risico met ref, Belgische blessures en eerste test'

02-07-2021 09:00 Laatste update: 17:00
4

De spanning stijgt, vrijdagavond weten we of de Rode Duivels nog steeds kans maken op de eindzege. Ook bij tegenstander Italië neemt de spanning toe. De Italiaanse kranten blikken volop vooruit op de wedstrijd. VoetbalPrimeur.be vat de sfeer samen.

Uiteraard gaat er veel aandacht uit naar de blessures van De Bruyne en Hazard. Zo wijt La Gazzetta dello Sport er een heel artikel aan. ‘Beide topspelers stapten aan boord van het vliegtuig maar dat is eigenlijk geen nieuws. De Belgen maken er een kunst van om de situatie geheim te houden. Het is dus gissen hoe de tegenstander voor de dag zal komen. Dat hoort nu eenmaal bij het spel wanneer de inzet zo hoog is’, valt er daar te lezen.

Bij Il Giornale zijn ze dan weer onder de indruk van onze kwaliteiten. ‘Deze wedstrijd zal uitwijzen hoe goed Italië echt is. België heeft verschillende topspelers, te beginnen bij Lukaku. Verder zijn er natuurlijk ook nog de gekwetste Hazard en De Bruyne. Dat is echter niet alles, ook Mertens, Carrasco, Tielemans en doelman Courtois moeten in de gaten worden gehouden. Dit wordt de lakmoesproef voor Italië, België is de eerste echte serieuze tegenstander op dit tornooi.’

Bij Corriere della Serra gaan ze nog een stap verder en plakken ze een percentage op de Italiaanse kansen. ‘De meest evenwichtige kwartfinale op dit tornooi al zijn op papier de Belgen sterker. De blessures van Hazard en De Bruyne kunnen echter een probleem worden voor België. Laat ons daarom Italië maar het voordeel geven: 55% kans op winst’, wordt er daar voorspeld.

Ten slotte focust Corriere dello Sport op de scheidsrechter. ‘De benoeming van scheidsrechter Slavko Vincic is vreemd. De Sloveen floot tot dusver slechts twee bescheiden wedstrijden op het EK. Het is nu niet dat de ref daar echt getest werd, het lijkt dan ook allemaal wat weinig om in aanmerking te komen voor deze wedstrijd. Zeker omdat dit de kwartfinale van het allerhoogste niveau is. Deze aanduiding lijkt op een risico.’