Standard gooit ballast overboord: 'Aankoopoptie Avenatti, Gavory naar Griekenland'

Standard gooit ballast overboord: 'Aankoopoptie Avenatti, Gavory naar Griekenland'

01-07-2021 10:19
11

Donderdag raakte bekend dat Standard Luik met een tijdelijk transferverbod opgezadeld zit. In eerste instantie moeten de Rouches verkopen, pas nadien is er ruimte om zich te versterken. Felipe Avenatti en Nicolas Gavory krijgen de eer om als eersten plaats te ruimen.

Deze week geraakte al bekend dat Avenatti in de belangstelling staat van Union Saint-Gilloise. De promovendus zou nu ook een akkoord gevonden hebben met Standard, meldt La Dernière HeureHet gaat om een uitleenbeurt mét aankoopoptie, die op anderhalf miljoen euro zou liggen. De noodzakelijke financiële zaak voor Standard blijft dus uit, al neemt Union waarschijnlijk (een deel van) het salaris van Avenatti over.

Misschien kan Gavory de Luikenaars meer centen opleveren. Voor de linksachter, die een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, is er interesse overgewaaid vanuit Griekenland. Eerst had AEK Athene zich al gemeld, nu is daar ook Olympiakos bijgekomen. In tegenstelling tot die eerste club wil de recordkampioen naar verluidt wél aan de financiële eisen van Standard voldoen. Hoeveel de Rouches vragen voor Gavory, is niet bekend, maar Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 2,2 miljoen euro.