De Laet evalueert vroege Antwerp-deals: Verrassend, enorm sterk en harde werker

De Laet evalueert vroege Antwerp-deals: "Verrassend, enorm sterk en harde werker"

Royal Antwerp FC heeft er enkele drukke transferdagen op zitten. Met Michael Frey, Björn Engels én Jelle Bataille legde The Great Old drie versterkingen vast met een behoorlijke staat van dienst. Dat stemt ook boegbeeld Ritchie De Laet tot tevredenheid.

In gesprek met Sporza geeft de verdediger zijn ongezouten mening over de nieuwkomers. Dat Bataille een straf seizoen draaide met revelatie KV Oostende, staat buiten kijf. "Op die rechterflank was hij aanvallend bijzonder gevaarlijk. Ook verdedigend is hij in orde, al is er ruimte voor beterschap", geeft De Laet zijn kersverse ploegmaat meteen een werkpunt mee. 

"Met Frey weet je wat je gaat krijgen: 100 procent alles geven", gaat de ervaren mandekker verder met aanwinst twee. "Hij is een harde werker en enorm moeilijk om tegen te spelen." Het voorbije seizoen blonk Frey uit bij het nochtans gedegradeerde Waasland-Beveren, waar hij zeventien competitietreffers liet optekenen.

Tot slot zakt ook Engels af naar de Bosuil. Volgens De Laet is hij 'de grootste verrassing'. Zelf viel de Antwerpenaar alvast volledig uit de lucht, in positieve zin. "Hij heeft bewezen dat hij in België topniveau aankan en ook in de Premier League was hij goed, ook al werd hij de laatste tijd geteisterd door blessures", analyseert hij.

Stijlbreuk
De verraste reactie van De Laet is het beste bewijs: zo vroeg transfers aankondigen is een behoorlijke stijlbreuk bij Antwerp. Onder het bewind van Luciano D'Onofrio bestond de tactiek er vooral in om lang af te wachten. "Dat is niet onze gewoonte, hé?", kan ook De Laet erom lachen. "Normaal mengt de club zich pas de laatste week van de transferperiode in het transfergewoel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie