Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

Verheyen duidelijk: Geen enkele Belg zou ik inruilen voor een Deen

Verheyen duidelijk: "Geen enkele Belg zou ik inruilen voor een Deen"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 12:00do 17-06-2021 om 12:00

Donderdagavond spelen de Rode Duivels hun tweede poulematch tegen Denemarken. Volgens Gert Verheyen hoeven de Belgen zich weinig zorgen te maken. Individueel zijn ze een pak beter dan de Denen.

"Geen enkele Belg ruil ik in voor een Deen. Op pure individuele kwaliteit moet Denemarken altijd de duimen leggen. Dat gebrek compenseren ze met teamgeest. De Denen werken heel hard voor elkaar", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad.

Uiteraard zal de commotie rond Christian Eriksen veel invloed hebben. "Hoe ze zich voelen na het voorval met Eriksen, daar hebben we het raden naar. In hun tweede helft tegen Finland waren er die tegengoal waar doelman Schmeichel beter had kunnen doen en de gemiste strafschop van Højbjerg. Dat wordt gezien in het licht van het voorval met Eriksen. Maar als je niet weet wat er gebeurd was, zag je dat eigenlijk niet aan die tweede helft. Ze hadden die match gewoon moeten winnen."

Verheyen gelooft dus in een strijdvaardig Denemarken. "Hun samenhorigheid is door het drama met Eriksen zeker vergroot, maar daarmee overstijg je je kwaliteiten niet. Denemarken mag nog zo hard zijn best doen, het zal ook botsen op zijn limieten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws