Ruim anderhalf jaar (!) na laatste wedstrijd maakt Hazard weer Duivelse minuten

Ruim anderhalf jaar (!) na laatste wedstrijd maakt Hazard weer Duivelse minuten

07-06-2021 23:40

Eden Hazard blijft een groot vraagteken voor het komende Europees Kampioenschap. Tegen Kroatië kon de sukkelende dribbelaar slechts een achttal minuten meespelen. Toch is dat wederoptreden op zich al een overwinning voor hem. Het was immers al erg lang geleden: 565 dagen om precies te zijn!

Het lijkt een eeuwigheid, maar het is wel degelijk ruim anderhalf jaar geleden dat Hazard nog eens opdraafde in het Duivelse shirt. Op 19 november 2019 gebeurde dat voor het laatst. Die dag werkte ons land een EK-kwalificatiematch af in het Koning Boudewijnstadion. Tegenstander Cyprus ging met speels gemak voor de bijl: 6-1. Hazard verscheen toen gewoon aan de aftrap.

De aanvoerder voetbalde een uurtje mee en verzorgde de assist voor de vierde treffer, eentje van Yannick Carrasco. Nadien kwam Yari Verschaeren in zijn plaats. De match tegen Cyprus vond plaats enkele maanden na zijn transfer naar Real Madrid. Hazard leek stilaan hersteld van zijn overgewicht en opgelopen blessures. Even later zou hij echter uitvallen in een Champions-League-duel tegen Paris Saint-Germain, uitgerekend door toedoen van Thomas Meunier. 

565 dagen later hangen er nog steeds veel vraagtekens rond de fysieke en mentale gesteldheid van Hazard. Lichamelijk lijkt er niet echt meer iets aan de hand. Dat hij tegen Kroatië slechts een handvol minuten kon opdraven, doet echter vermoeden dat al zeker in de groepsfase geen mirakels verwacht hoeven te worden.