Memphis voorkomt nederlaag van Oranje na onder meer doelpunt Hendry (Oostende)

02-06-2021 22:38
7

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond in aanloop naar het EK gelijkgespeeld tegen Schotland. Oranje kwam defensief niet sterk voor de dag, waardoor de formatie van Frank de Boer twee tegentreffers moest incasseren. Memphis Depay wist in de slotfase echter een nederlaag te voorkomen.

Oranje nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief: de ploeg van bondscoach De Boer had in de eerste minuten veel de bal, terwijl de spelers van Schotland juist terugzakten. Toch waren het de Schotten die de eerste goal van de wedstrijd maakten: Jack Hendry (KV Oostende) profiteerde van geschutter in de Nederlandse opbouw, waardoor hij de 0-1 tegen de touwen kon schieten.

Niet lang na de vroege openingstreffer van Schotland, maakte het Nederlands elftal echter alweer de gelijkmaker. Georginio Wijnaldum kopte de bal goed terug op Memphis Depay, na een lange pass van Jurriën Timber. Memphis knalde de bal vervolgens uit een volley fraai raak: 1-1.

Niet lang na de gelijkmaker, vonden bij Oranje de eerste wissels al plaats. Vaste krachten Wijnaldum en Frenkie de Jong verlieten het veld, omdat de twee volgens De Boer nog niet volledig belastbaar zijn. De afwezigheid van De Jong en Wijnaldum zorgde er echter niet voor dat Oranje minder ging spelen: voor rust werden er nog een aantal goede kansen gecreëerd. De 1-1 stand stond bij rust echter nog op het bord.

In de tweede helft was het tempo van Oranje aan de bal laag. In de 63ste minuut werd dat afgestraft door Schotland: de net ingevallen Kevin Nisbet maakte met zijn eerste balcontact van de wedstrijd de 1-2 namens Schotland. De verdediging van Oranje zag er bij

In het restant van de wedstrijd kreeg het Nederlands elftal nog een aantal kansen. Toch leek de achterstand niet meer goed te worden gemaakt. Niets bleek echter minder waar: in de 89ste minuut knalde Memphis een vrije trap fraai raak, waardoor Oranje niet verliest van Schotland. Zondag krijgt Nederland de kans om nog een duel te winnen voor het EK begint: dan staat de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië op het programma.