Nmecha is toch niet tevreden na zijn sterk seizoen bij RSC Anderlecht

Nmecha is toch niet tevreden na zijn sterk seizoen bij RSC Anderlecht

30-05-2021 18:44
1

RSC Anderlecht haalde dit seizoen Lukas Nmecha in huis om de nieuwe aanvalsleider te worden en de spits overtrof ook alle verwachtingen bij paars-wit. Zijn transfer werd een schot in de roos en Nmecha werd één van de smaakmakers in onze competitie. Maar hoe denkt hij zelf over zijn seizoen?

Na een wat moeilijker begin brak Nmecha helemaal door bij Anderlecht en sloot hij zijn seizoen af met 21 doelpunten en drie assists in 41 partijen. Ondanks die mooie cijfers is hij toch niet helemaal tevreden met zijn seizoen. Vooral de afloop van het seizoen zit hem dwars. "We wilden echt niet als vierde eindigen", klinkt het bij Kicker.

Anderlecht begon na een sterk seizoenseinde in de reguliere competitie bijzonder ambitieus aan die Play-Offs, maar wist toch niet te overtuigen. "Het was moeilijk in de Play-Offs", bevestigt Nmecha. "We hadden ook veel jonge spelers en maakten enkele cruciale fouten in bepaalde wedstrijden."

Op persoonlijk vlak was het wel een uitstekend seizoen voor Nmecha. Daarnaast kon hij ook het hele jaar samen met Vincent Kompany werken. "Een topcoach", geeft Nmecha aan. "Hij heeft me erg geholpen. Maar ook door zo regelmatig te spelen heb ik veel geleerd", aldus de aanvaller.