OFFICIEEL: Bayat stapt op als bondsvoorzitter, KBVB stelt Huygens aan

OFFICIEEL: Bayat stapt op als bondsvoorzitter, KBVB stelt Huygens aan

28-05-2021 18:00
3

Mehdi Bayat heeft besloten om afscheid te nemen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en af te treden als bondsvoorzitter. De KBVB heeft met Robert Huygens meteen een interim-voorzitter aangesteld.

Enkele weken voor het EK heeft Bayat besloten om af te treden als bondsvoorzitter bij de KBVB. Bayat wil zich meer bezighouden en focussen op Charleroi en heeft daarom besloten om zichzelf geen kandidaat te stellen als nieuwe bondsvoorzitter. Met Huygens heeft de KBVB wel meteen een nieuwe interim-voorzitter aangesteld, zo kondigt het bondsorgaan aan via de officiële kanalen.

Bayat zit de laatste Algemene Vergadering van 5 juni 2021 nog voor, maar geeft het stokje daarna door aan de huidige Vice-Voorzitter Huygens. Die blijft minstens tot augustus 2021 Bondsvoorzitter ad interim, waarna er verkiezingen worden gehouden om een nieuwe Bondsvoorzitter aan te stellen.

Huygens is geen bekende naam voor het grote publiek, maar heeft al tientallen jaren een functie binnen de voetbalbond. Eerst als voorzitter van de provincie Oost-Vlaanderen, daarna ging hij aan de slag als lid van het Uitvoerend Comité. Nu was hij afgevaardigde van de Amateurs bij de Raad van Bestuur en Vice-Voorzitter.