Kompany blijft Anderlecht nog even trouw: Zit nog niet op niveau Clement

Kompany blijft Anderlecht nog even trouw: "Zit nog niet op niveau Clement"

24-05-2021 07:15
9

Vincent Kompany is er uiteindelijk toch niet in geslaagd om de derde plek te pakken met RSC Anderlecht en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Na een moeilijk begin leek Kompany echter de juiste vorm gevonden te hebben. Er werd even getwijfeld over zijn toekomst, maar die lijkt gewoon bij Anderlecht te liggen.

Bij Anderlecht was er altijd vertrouwen in Kompany, maar de laatste maanden kreeg de trainer wel flink wat kritiek. Kompany beseft ook dat hij nog beter kan en denkt dan ook nog niet aan een vertrek bij Anderlecht. Zelfs niet bij een aanbod van een grote buitenlandse club.

"Als zelfs Real me zou bellen terwijl ik in België nog niet op het niveau van Clement of Blessin zit, wat heb ik dan te winnen", vraagt hij zich af bij Sudpresse. "Naar daar gaan voor mijn cv en dan ontslagen worden", klonk het.

Al lijkt Anderlecht niet het eindstation van Kompany te gaan worden. De ambitieuze trainer kijkt al vooruit, maar wil nu vooral nog leren en genieten bij Anderlecht. "Bovenal ben ik trouw. Ik heb hier gespeeld van mijn zesde tot mijn twintigste en ik ben intussen drie jaar geleden teruggekeerd", aldus Kompany.

"Ik kan mijn werk beoordelen - of dat nu goed of slecht is -, maar ik heb nog enorm veel te leren als trainer. De toekomst kan ik niet beoordelen, maar ik geloof enorm in dit project bij Anderlecht", besloot Kompany.