Politie en cafés bereiden zich volop voor op titelmatch van Club Brugge

Politie en cafés bereiden zich volop voor op titelmatch van Club Brugge

18-05-2021 10:29
38

De titel komt dichterbij voor Club Brugge en dat brengt ook naast het veld veel voorzorgmaatregelen met zich mee. Zeker tijdens coronatijden moeten de politie en cafés zich voorbereiden.

Club Brugge heeft aan één punt genoeg om de zeventiende landstitel in de wacht te slepen. Er wordt verwacht dat er toch wat gefeest zal worden in de stad. De cafés moeten echter om 22 uur sluiten. “En we zullen wellicht geen toestemming krijgen om langer open te zijn. Ook televisies buiten mogen niet, dus supporters zullen hier niet kunnen kijken”, zegt ex-Club Brugge-goalie en zaakvoerder van Den Comptoir Sven D'Hoest aan Het Nieuwsblad.

De cafés krijgen wel toestemming om alle tafels en stoelen op De Platse weg te nemen zodat er meer volk kan staan. Er zal ook drank worden verkocht via het raam. In het stadion hoopt Club Brugge dan weer op een testevenement met 500 man, maar ook buiten het Jan Breydelstadion wordt er heel wat volk verwacht. “We voorzien alvast een verhoogde bezetting en toezicht. Maar ook voor donderdag is er nog overleg tussen Club en de politie”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.