Breaking news

OFFICIEEL: Club Brugge verlengt contract Openda, ook Vitesse profiteert

Zuinig Liverpool wint en is nog steeds in de race voor Champions League-voetbal

Zuinig Liverpool wint en is nog steeds in de race voor Champions League-voetbal

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 23:09za 08-05-2021 om 23:09

Liverpool heeft een moeizame thuisoverwinning geboekt op Southampton. De mannen van trainer Jürgen Klopp hadden genoeg aan goals van Sadio Mané en Thiago Alcantara om de hoop op Champions League-voetbal levend te houden: 2-0.

The Reds maken een moeizaam seizoen door, maar kunnen nog altijd vierde worden en daarmee het laatste Engelse Champions League-ticket voor zich opeisen. Daarvoor moest er wel gewonnen worden van Southampton en binnen een half uur werd die missie een stuk eenvoudiger. Sadio Mané opende de score op Anfield.

Na rust maakten de gasten uit Zuid-Engeland nog wel aanspraak op een gelijkmaker, maar Liverpool stond geen tegendoelpunt meer toe. In de slotfase maakte Thiago Alcantara er zelfs nog 2-0 van. Daardoor is het behalen van een ticket voor het miljardenbal nog altijd een mogelijkheid voor de regerend landskampioen. De achterstand op nummer vier Leicester City bedraagt zes punten.

Liverpool heeft met de inhaalwedstrijd tegen Manchester United wel nog een wedstrijd tegoed en speelt vervolgens, net als The Foxes, nog drie competitiewedstrijden. Als daarin het gat gedicht wordt en ook West Ham United gepasseerd wordt op de ranglijst, staan Klopp en de zijnen alsnog in de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws