Breaking news

KV Mechelen heeft goede flow te pakken en pakt de scalp van Standard

Moeskroen-eigenaar Lopez wil Southampton FC overkopen

Moeskroen-eigenaar Lopez wil Southampton FC overkopen

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 19:30ma 03-05-2021 om 19:30

Moeskroen-eigenaar Gerard Lopez deed nog maar onlangs het Franse Lille OSC van de hand. Maar nu zou hij volgens France Football zijn oog al op een andere club hebben laten vallen. Dat blijkt Premier League-club Southampton te zijn.  

Southampton is momenteel nog in handen van Gao Jisheng, een Chinese projectontwikkelaar en zakenman. Hij bezit 80% van de club en probeert dat aandeel al twaalf maanden zonder succes te verkopen. Maar nu zou Lopez zich dus gemeld hebben als potentiële koper. Hij zou naar verluidt een bod van 125 miljoen euro doen voor Southampton.

De Chinese eigenaar betaalde destijds echter wel het dubbele van dat bedrag. De grootste aantrekkingskracht voor Lopez zou de waarde van de huidige ploeg van Southampton zijn. Die wordt op zen minst op 260 miljoen euro geschat. De club is bovendien eigenaar van een stadion met 32 000 zitplaatsen, St Mary’s. Al vallen de financiële resultaten de laatste jaren wel tegen (87,5 miljoen euro verlies in 2019-20, 39 miljoen euro het seizoen daarvoor).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws