Vormer is eerlijk bij Club Brugge: Had moeite om mij op te fokken

Vormer is eerlijk bij Club Brugge: "Had moeite om mij op te fokken"

30-04-2021 13:45
29

Ruud Vormer wil dit seizoen voor de vierde keer kampioen worden met Club Brugge. Nochtans was het geen makkelijk seizoen voor Club. De coronacrisis en de lege stadions speelden ook Vormer parten.

"Wij kunnen absoluut niet klagen over ons seizoen tot nu toe, maar corona heeft ons ook parten gespeeld, tuurlijk", stelt Vormer bij Het Nieuwsblad. "Hadden we tegen Kiev op alle jongens kunnen rekenen, waren we sowieso verder geraakt in Europa. Die uitbraak kwam op een verschrikkelijk moment. Maar ook het feit dat we zonder supporters speelden, was wennen."

Het niveau van Vormer leed er wel onder. "Ik geef eerlijk toe: in het begin van het seizoen was ik niet gretig genoeg en haalde ik mijn niveau niet. Maar dat had daarmee te maken. Zonder fans had ik moeite om mezelf op te fokken. Laten we hopen dat ze in de Play-Offs toch nog welkom zijn, zoals nu in Nederland. Dat zou heel fijn zijn."

Ondanks dat mindere seizoen zet Vormer toch nog fraaie statistieken neer. Hij scoorde dit seizoen vijf goals in de Jupiler Pro League en gaf ook negen assists.