Kortrijk-eigenaar blokkeert stadionplannen, ex-voorzitter Allijns luidt alarmbel

Kortrijk-eigenaar blokkeert stadionplannen, ex-voorzitter Allijns luidt alarmbel

27-04-2021 09:15
14

KV Kortrijk is al sinds 2008 een vaste waarde in de hoogste klasse. Enkele jaren geleden werden de Kerels overgenomen door Vincent Tan, een Maleisische zakenman. Toen bleek zijn komst broodnodig, maar momenteel zou hij de toekomst van de club hypothekeren.

De plannen voor een nieuw stadion in Kortrijk zijn al even aanwezig, maar de huidige eigenaar houdt die plannen tegen. "Als we de toekomst van Kortrijk willen waarborgen, is een nieuw stadion echt wel noodzakelijk. Alleen blokt Tan alles af", zegt oud-voorzitter Joseph Allijns aan Sporza. Niet alleen wil Tan zelf niet investeren in een nieuw stadion, ook wil hij niet dat er andere investeerders gezocht worden voor de bouw.

Allijns vreest dat Kortrijk hierdoor wel eens in de problemen kan komen de eerstvolgende jaren. "Kortrijk heeft altijd overleefd dankzij zijn transferbeleid, maar ons geluk zal ooit keren en dan komen we in moeilijkheden. We staan dan ook op een kruispunt: ofwel komt er een nieuwe stadion ofwel gaan we moeilijke jaren tegemoet", klinkt het.

Indien Tan niet meer wil investeren in KVK, dan hoopt Allijns dat hij de club aan een degelijke prijs wil verkopen aan lokale overnemers, want er is weldegelijk interesse om Kortrijk over te nemen. Alleen vraagt de Maleisische eigenaar momenteel vijftien miljoen euro, terwijl Tan zelf slechts vijf miljoen op tafel legde enkele jaren geleden. Allijns vond het dan ook noodzakelijk om de alarmbel te luiden.