KRC Genk spreekt strijdvaardige taal over vertrek Onuachu en wil spits houden

KRC Genk spreekt strijdvaardige taal over vertrek Onuachu en wil spits houden

24-04-2021 15:45
1

KRC Genk maakt zich op voor de bekerfinale en kan zondag een mooie prijs in de wacht slepen. Daarin rekent het op doelpuntenmaker Paul Onuachu, die de Limburgers moet helpen. Mogelijk ook één van zijn laatste wedstrijden voor Genk.

De Nigeriaanse spits wordt al even gelinkt aan een vertrek en ook Dimitri De Condé verwacht dat er komende zomer flink wat ploegen in de rij zullen staan om Onuachu over te nemen. "Dit is misschien hét moment voor hem om te vertrekken", geeft De Condé aan in La Dernière Heure.

KRC Genk moest in de voorbije jaren steevast sterkhouders laten gaan. Denk maar aan Wilfred Ndidi, Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en recent nog Joakim Maehle. Als De Condé een vertrek van Onuachu kan voorkomen, zal hij dat ook doen. "Als technisch directeur zou ik hem liefst zien blijven. Maar het is een complex dossier, alles hangt af van de markt. Als er een kans is dat hij blijft, zal ik daar alles aan doen", klinkt het.

KRC Genk is alvast niet van plan om de aanvaller ook zomaar te laten gaan; Het verlangt de jackpot voor Onuachu, die dit seizoen al goed was voor 31 doelpunten in 35 partijen. Er worden bedragen van twintig miljoen euro genoemd voor de boomlange spits.