Defour blikt terug: Alle respect voor Anderlecht, maar dat kunnen we niet maken

Defour blikt terug: "Alle respect voor Anderlecht, maar dat kunnen we niet maken"

24-04-2021 08:57 Laatste update: 09:30
3

Wanneer Steven Defour volgende maand écht zijn schoenen aan de haak hangt, zal hij de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal ingaan als een speler van opzienbarende transfers. Vooral zijn overstap naar RSC Anderlecht deed flink wat stof opwaaien, als ex-aanvoerder van Standard Luik. Een openhartige Defour blikt terug op zijn gevoelens destijds.

De middenvelder herinnert zich de aanloop naar zijn veelbesproken transfer nog als de dag van gisteren. "Paul Stefani (zijn zaakwaarnemer, nvdr.) vroeg mij: "Wat vind je van Anderlecht?" En ik lachte eens. En dan: "Nee, wat denk je?". Ik dacht: "Ah, jij meent dat serieus. Allez Paul, met alle respect voor Anderlecht, maar dat kunnen we niet maken, hé", aldus Defour in de voetbalpodcast MidMid.

"Ik zei: "Weet je wel wat dat allemaal gaat doen en zo? Ik heb geen 'goesting' in al dat gedoe. Ik ben kapitein van Standard geweest, dat gaat niet goedkomen. We hebben Genk en Standard al gehad, als we nu dat nog moeten doen ..."", doet Defour het relaas.

Uiteindelijk trok de gewezen Rode Duivel dan toch het truitje van Anderlecht aan, tot grote woede van de Standard-aanhang. Had Defour dan geen andere keuze kunnen maken? "Nee, je moet daar niet naartoe", geeft hij toe. "Maar dan was het de B-kern van Porto."