Joos juicht bij recente ontwikkelingen: Maar ooit komt de Super League er toch

Joos juicht bij recente ontwikkelingen: "Maar ooit komt de Super League er toch"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 17:22do 22-04-2021 om 17:22

De inmiddels achterhaalde aankondiging van een Super League schoot niet alleen bij de UEFA en de Europese fans in het verkeerde keelgat, ook verschillende journalisten spuwden vuur. Filip Joos was er één van. Hij is tevreden dat de competitie er voorlopig niet komt, maar ziet het op de lange termijn toch van de grond komen.

"Dat het ging gebeuren, is niet zo vreemd. De manier waarop wel", oordeelt Joos in De Afspraak. "Voetbal is al langer hebzucht. In die zin is het een bijna logische evolutie dat het er ooit zou komen. Ze hebben het alleen zeer slecht gespeeld." In de nacht van zondag op maandag maakten de twaalf boosdoeners hun plannen openbaar, maar een halve week later is het project al begraven. 

"Real Madrid-voorzitter Florentino Perez claimde dat het voetbal anders dood zou zijn", verwijst Joos naar recente uitspraken van één van de bezielers van de Super League. "Neen, anders heeft zijn club problemen. Iedereen weet van de schulden van die teams. Real en Barcelona hebben samen twee miljard schulden. Ook Juventus en Inter hebben financiële problemen."

Ooit ...
Het financiële gaat overheersen ten opzichte van het sportieve, dat was de algemene teneur binnen de kritiek de voorbije dagen. "In principe moet je winnen in de sport om tot de top te kunnen behoren, maar zij zeggen: "Wij zijn er altijd bij, hoe slecht we ook spelen." En het is vooral dat gesloten circuit dat iedereen tegen de borst stuit", beseft Joos.

Inmiddels zit de Super League op zijn minst weer in de koelkast. "En de ironie is dat door die inhalige geldwolven de UEFA nu plots een bende lammetjes lijkt", zegt de journalist. "Ik ben wel geschrokken van hoe snel het weer afgevoerd werd, maar toch denk ik dat de Super League er ooit wel zal komen. De UEFA zal nu misschien nog iets meer opschuiven, maar de hebzucht is niet weg. De mens vindt nooit de rem. Het is altijd leuk, tot het kapot is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

In 2030 bestaat er een soort van Super League in het voetbal

Dat denk ik wel
52%
Dat denk ik niet
48%
(21 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws