Vandenhaute komt terug op breuk met Vercauteren: Op menselijk vlak heel moeilijk

Vandenhaute komt terug op breuk met Vercauteren: "Op menselijk vlak heel moeilijk"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 23:01ma 19-04-2021 om 23:01

RSC Anderlecht heeft Play-Off 1 gehaald na een seizoen vol emoties. Aan het begin van de jaargang nam Wouter Vandenhaute nog de drastische beslissing om Frank Vercauteren de laan uit te sturen ten voordele van Vincent Kompany. In Extra Time toonde de voorzitter van de Brusselaars respect voor het voormalige icoon, maar hij blijft achter zijn keuze staan.

"Vooral op menselijk vlak was dat heel moeilijk, maar voor mij was het simpel: daar moest gewoon duidelijkheid komen", legt Vandenhaute de situatie uit. "Er kwamen dingen naar boven die veel te lang gesluimerd hebben. Plots was het voor mij heel helder. Bovendien was Kompany nog eens gekwetst. Dan hebben wij met Kompany gepraat en ik heb toen aan Vincent de verantwoordelijkheid gegeven."

"Alles wat hij uitstraalde was: ik wil trainer worden", gaat Vandenhaute verder door op Kompany. "Daarom is hij ook naar ons gekomen. Hij wilde weliswaar nog twee jaar voetballen, maar ik denk dat dat voetballen toch voorbij was, op fysiek én mentaal vlak. Het was gewoon de blessure te veel. Hoeveel keer is hij niet uit de doden opgestaan? Dat was het moment."

Respect voor Vercauteren
"Dat was het einde van Franky en dat was best wel moeilijk", geeft de voorzitter toe. "Wij hebben op dit moment geen contact, maar dat hebben we nooit veel gehad. Mijn respect voor Franky blijft meer dan overeind. Bovendien heb ik heel veel van hem geleerd. Wij hebben vroeger vijf jaar samen opgetrokken en daar heb ik ongelooflijk veel van geleerd. Hij heeft mij op een andere manier naar voetbal doen kijken."

Twee weken geleden voetbalde Anderlecht uitgerekend het Royal Antwerp FC van Vercauteren op een hoopje: 1-4. Die zege smaakte desondanks niet extra zoet bij Vandenhaute. "Eerlijk gezegd: ik was natuurlijk heel blij dat we daar wonnen, maar daar zat ook alles mee. Wij spelen misschien wel onze beste match van de competitie, terwijl Antwerp geen goede wedstrijd afwerkte en geen antwoord vond. Ik was vooral blij met de overwinning, maar dat heeft niet geleefd bij Vincent of ons", verwijst hij nog eens naar het ontslag van Vercauteren. "Ik had ze liever niet willen nemen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws