'Guardiola legde zes Chelsea-aanbiedingen naast zich neer uit angst voor ontslag'

'Guardiola legde zes Chelsea-aanbiedingen naast zich neer uit angst voor ontslag'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 15:52vr 16-04-2021 om 15:52

Tussen 2010 en 2016 heeft Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea, tot zes keer toe geprobeerd om Pep Guardiola aan te stellen als nieuwe trainer voor zijn club. De Spanjaard legde echter evenzoveel aanbiedingen naast zich neer.

Sinds de komst van Abramovich geeft Chelsea veel geld uit aan nieuwe spelers, maar als het aan de steenrijke Rus had gelegen was er ook op trainersgebied het één en ander veranderd. Zo weet The Athletic te melden dat The Blues tussen 2010 en 2016 tot zes keer toe hebben geprobeerd om Guardiola naar Stamford Bridge te lokken.

De Spanjaard zou volgens Abramovich de perfecte trainer zijn voor zijn club, maar de trainer besloot alle zes de keren om af te zeggen. Hij zou het niet eens zijn met de heersende cultuur bij Chelsea, die volgens hem als 'veel snelle ontslagen' getypeerd kan worden. Omdat hij vreesde dat hij bij The Blues niet aan een project kon bouwen, besloot Guardiola om alle aanbiedingen af te zeggen.

Tussen 2008 en 2012 vierde de Spanjaard successen bij Barcelona, waarna hij ook bij Bayern München zijn voetbalvisie tot uiting bracht. Nu werkt Guardiola al ruim vier jaar bij Manchester City en staat hij in de halve finale van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws