Clement naar de uitgang bij Club Brugge? Dat is niet realistisch

Clement naar de uitgang bij Club Brugge? "Dat is niet realistisch"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 13:00do 15-04-2021 om 13:00

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 13:14do 15-04-2021 om 13:14

Philippe Clement is goed op weg om voor het derde jaar op rij kampioen te worden in België. Opent dat de deuren naar het buitenland? Hugo Broos hoopt vooral dat Clement zich er niet te veel bij voorstelt. 

Broos heeft zelf buitenlandse ervaring, onder meer als bondscoach van Kameroen. Hij schat de kansen van Clement in. "Het is realistisch voor Philippe om te dromen van de middenmoot in een van de grote landen. Als je die kans krijgt en je kunt daar goeie resultaten halen, gaat de rest open. Maar het is niet realistisch om te denken dat PSG of Barcelona hem gaan nemen omdat hij drie keer kampioen van België werd", aldus Broos bij Sport/Voetbalmagazine.

Belgische coaches die het maken in het buitenland zijn dan ook bijzonder zeldzaam. Raymond Goethals kon de Champions League winnen met Olympique Marseille en Eric Gerets was actief als coach bij PSV, Kaiserslautern, Wolfsburg, Galatasaray en ook al Marseille. Michel Preud'homme boekte dan weer succes bij FC Twente en in het Midden-Oosten. Kan Clement zich binnen enkele jaren in dat rijtje plaatsen? 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Gaat Clement blijven in de zomer?

Ja
75%
Nee
25%
(233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws