Optimistische Maesschalck: Ik zou niet weten waarom het niet goed komt met Eden

Optimistische Maesschalck: "Ik zou niet weten waarom het niet goed komt met Eden"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 09:00di 13-04-2021 om 09:00

Het Europees Kampioenschap nadert met rasse schreden. Binnen twee maanden gaan de Rode Duivels nogmaals op zoek naar eeuwige roem, al blijft de mogelijke afwezigheid van Eden Hazard en Axel Witsel als een zwaard van Damocles boven de groep hangen. Kinesist Lieven Maesschalck lijkt de sleutels in handen te hebben.

De wereldvermaarde Antwerpenaar begeleidt beide geblesseerde Duivels in hun herstelproces. "Iedereen kent de twee grote probleemgevallen op dit moment: Eden Hazard en Axel Witsel", bevestigt Maesschalck bij Sporza. Terwijl de ene nu al anderhalf jaar op de sukkel is bij Real Madrid, brak de andere zijn enkel in dienst Borussia Dortmund

"Witsel is hier elke dag en alles loopt volgens plan, maar er is geen druk. Onze zorg is dat hij kan terugkeren op zijn hoogste niveau. Je mag vragen of hij het EK nog haalt, maar ik zal daar niet op antwoorden. Bij dit soort blessures mag je geen deadlines stellen. Hij heeft voorlopig nog geen terugval gehad, dat klopt. Maar ik wil hem geen druk opleggen", pakt Maesschalck het gemoedelijk aan.

Goede hoop, maar niets forceren
Ook Hazard zal nog flink wat progressie moeten boeken om kiplekker aan het EK te kunnen beginnen. "Hij is hier een paar dagen geweest", legt Maesschalck uit. "Maar ik heb niets spectaculairs gedaan, hoor. Ik heb met hem alles overlopen en we houden contact met iedereen in Madrid. Ik ken het medische team daar goed. Hij wordt goed opgevolgd." 

"Hij is bezig aan een comeback en hij weet wat hij moet doen. Ook hem mag je geen deadlines opleggen", waarschuwt de kinesist. "Hij moet nu 100 procent fit zijn. Ik zou niet weten waarom het niet goed zou komen met Eden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zitten Hazard en Witsel straks in de EK-selectie?

Ja, allebei
42%
Hazard wel, Witsel niet
39%
Hazard niet, Witsel wel
5%
Nee, geen van beiden
13%
(38 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws