Voorzitter Ivan De Witte is duidelijk: Geen excuses meer

Voorzitter Ivan De Witte is duidelijk: "Geen excuses meer"

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 09:49za 10-04-2021 om 09:49

KAA Gent kent een dramatisch seizoen. De Buffalo's zijn ondertussen bezig aan hun vierde trainer van dit seizoen maar toch loopt het niet zoals het hoort. Zoals ze er nu voor staan dreigt zelf Play Off 2 de mist in te gaan. Voorzitter Ivan De Witte zette zijn spelers op scherp met het oog op die twee belangrijke wedstrijden.

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck maken nog steeds kans op Play Off 2 maar dan moet er 6 op 6 gehaald worden in de laatste twee resterende wedstrijden of er dreigt een fiasco. Voor het seizoen staken De Witte en Louwagie hun torenhoge ambities niet onder stoelen of banken, Club Brugge het vuur aan de schenen leggen. Ondanks een heel actieve transferzomer beleeft Gent een rampseizoen, dat beseft ook De Witte. Die wil via Play Off 2 toch nog Europees voetbal halen en gaf een hard interview in de hoop op een schokeffect.

De Witte ergert zich soms aan het engagement voor de club van sommige spelers. "Ik vind dat wij als club heel correct geweest zijn met de spelers. We hebben nooit met hen gediscussieerd over de financiële problemen die Covid teweegbracht. We hebben er nooit zelfs maar aan gedacht om een inlevering van salaris voor te stellen. We hebben hen correct en goed doorbetaald. De spelers worden bij ons niet alleen behandeld als voetballer, maar als 'human beings'. Véél meer dan in sommige andere clubs, denk ik. En soms misschien te veel. En dan zie je dat de retour en het volle engagement voor de club plots niet terug te vinden zijn. Terwijl het toch om spelers gaat die allemaal van een serieus niveau zijn", liet een kritische De Witte optekenen in Het Laatste Nieuws.

Met het tweeluik Zulte Waregem en Charleroi zullen de troepen van Hein Vanhaezebrouck alles uit de kast moeten halen om alsnog Play Off 2 te spelen. "Ze hebben nu twee wedstrijden die alle twee moeten gewonnen worden. Er zijn absoluut geen excuses meer om niet alles terug te geven wat hen vanuit de club aangeboden is. Ze spelen in het mooiste stadion van het land, ze hebben bij de beste trainingsfaciliteiten, ze hebben één van de beste omkaderingen en ze worden goed en correct betaald. Ik vraag mij af hoe ze het zouden durven om er nu in die twee wedstrijden niet alles uit te persen", aldus een strenge De Witte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws