Ik kan me weinig matchen herinneren waarin Lukaku een grote meerwaarde bracht

"Ik kan me weinig matchen herinneren waarin Lukaku een grote meerwaarde bracht"

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 09:17wo 07-04-2021 om 09:17

Royal Antwerp FC slikte maandag een bijzonder pijnlijke thuisnederlaag tegen RSC Anderlecht: 1-4. Uitgerekend tegen zijn ex-club zakte ook Jordan Lukaku mee door de ondergrens, niet voor het eerst. Analist Patrick Goots had meer van hem verwacht en ziet geen verlengd verblijf in de lucht hangen.

"Lukaku had tegen Anderlecht een totale offday", gaat Goots bij Het Laatste Nieuws eerst wat dieper in op de voorbije wedstrijd van de linksback. "Die penaltyfout was bijvoorbeeld bijzonder dom. Ik train nog een ploeg in provinciale en als er daar iemand zo een strafschop weggeeft, mag die het horen. Tegelijk moet ik erbij zeggen dat Lukaku niet elke week zo dramatisch presteert."

"Maar: ik kan me eerlijk gezegd ook weinig matchen herinneren waarin Lukaku een grote meerwaarde bracht", is de oud-aanvaller toch weer streng. "Toen Jordan bij Antwerp tekende, sprak hij de ambitie uit om naar het EK te gaan. Wel, dan moet je bijna wekelijks een zeven of meer scoren op je rapport. Dat is gewoon niet vaak genoeg gebeurd."

Einde verhaal?
Nochtans beschikt Lukaku zeker over de nodige kwaliteiten, vindt Goots. "Op zich heeft Jordan best een goede voorzet in huis. Die gave is hij niet kwijt. Alleen blijven zijn offensieve rushes op de flank tot nader order beperkt. En over Lukaku's puur verdedigende werk is ook wel één en ander te zeggen. Hij is niet altijd even secuur. Zo geeft Lukaku me een eerder logge indruk. Zeker in het begin leek het dat hij wat te zwaar stond. Nadat zijn rechtstreekse concurrent Simen Jukleröd opzij werd geschoven, kreeg Lukaku volop de kans om in het ritme te geraken. Desondanks komt hij nooit helemaal los."

Antwerp huurt Lukaku momenteel van Lazio SS. Of daar een vervolg aan komt, betwijfelt Goots ten zeerste. "Lukaku bracht tot nu toe niet wat we er vooraf van hadden verwacht. Ik weet niet precies hoe het bestuur erover denkt, maar ik kan me eerlijk gezegd niet inbeelden dat Antwerp gehaast zal zijn om de aankoopoptie bij Lazio te lichten. Omgekeerd vraag ik me af of Jordan zich honderd procent goed in zijn vel voelt op de Bosuil. Bij de supporters klinkt er al langer kritiek en misschien is dat Lukaku ook ter ore gekomen", speculeert Goots.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Antwerp verdergaan met Lukaku?

(451 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws