“Anderlecht zal geen vijf jaar nodig hebben om weer gezond te zijn”

“Anderlecht zal geen vijf jaar nodig hebben om weer gezond te zijn”

20-03-2021 08:14
33

Jos Donvil neemt op 1 april het CEO-stokje over van Karel Van Eetvelt bij RSC Anderlecht. Tegenover Het Laatste Nieuws gaf de 60-jarige zakenman een interview.

Donvil sprak onder meer over de financiële situatie bij paars-wit. "Er was een tijd dat men niet met mekaar sprak, maar dat is voorbij. De geesten zijn gerijpt. Ik ben ervan overtuigd dat er de komende maanden een overeenkomst gevonden zal worden tussen de aandeelhouders. We zullen geen vijf jaar nodig hebben om weer gezond te worden, al hangt dat ook af van het sportieve. Dat geldt ook voor onze slagkracht komende zomer: of we Europees spelen zal een impact hebben op ons transferbudget."

Onder meer Adrien Trebel verdient drie miljoen euro per jaar. "Zulke deals zullen met Peter Verbeke niet meer voorvallen." Ook werden veel makelaarskosten uitgegeven. "Ik ben daar gechoqueerd door - wie niet, hé? Ik zal nooit een contract tekenen met zulke commissies. Men zal het me zelfs niet durven vragen. (fijntjes) Vroeger marcheerde dat misschien... Ik wil niet schieten op die mensen, zij zullen hun redenen gehad hebben om zo te werken, maar wij doen het anders. Het gevolg is wel dat we niet zo snel kunnen sprinten als de concurrentie. We dragen een rugzak mee, en die ballast weegt verdikke zwaar."