'Clement en Club Brugge proberen internationals bij de club te houden’

'Clement en Club Brugge proberen internationals bij de club te houden’

20-03-2021 07:15 Laatste update: 07:20
16

De clubs moeten weer internationals afstaan voor de interlandperiode. Door de coronacrisis is dat altijd weer het hart vasthouden. Club Brugge wil een nieuwe corona-uitbraak voorkomen en de internationals bij de club te houden, alvast de niet-Europese internationals.

Coach Philippe Clement wil vier spelers niet vrijgeven voor hun nationale ploeg: Mata (Angola), Horvath (VS), Kossounou (Ivoorkust) en Badji (Senegal). Die spelers moeten naar een ander continent reizen voor de interlands. Die verre reizen liggen door corona gevoelig. Spelers zoals Badji zijn voor het eerst opgeroepen en zouden zo wel een unieke kans missen.

“We hebben dit seizoen al veel verloren door corona”, zegt Clement aan Het Nieuwsblad. “Normaal kunnen we selecties van de jongens die naar andere continenten moeten niet afslaan. Maar door de nieuwe richtlijnen van de FIFA kan dat wél.” Ook Antwerp besliste al om Dieumerci Mbokani niet te laten afreizen voor interlands met Congo. Hongla (Kameroen), Seck (Senegal) en Beiranvand (Iran) reizen dan weer wel.