Tielemans kijkt terug op moeilijk Monaco-verhaal: 'Geen echte mislukking'

Tielemans kijkt terug op moeilijk Monaco-verhaal: 'Geen echte mislukking'

17-03-2021 22:15
1

Hij is nog maar amper 23 jaar oud, maar Youri Tielemans lijkt al flink wat meegemaakt te hebben in zijn carrière. Bij Leicester City is de middenvelder inmiddels uitgegroeid tot een sterkhouder, bij AS Monaco wist hij niet helemaal door te breken. Toch vindt hij het geen mislukking.

"Ik zou niet zeggen dat Monaco een mislukking was", reageert Tielemans bij RTBF. "Het is zeker dat het niet zo top was als het nu zou kunnen zijn, nu de resultaten volgen. Bij Monaco was er ook pech mee gemoeid. Ik raakte geblesseerd en had zo wat langer nodig om geïntegreerd te raken in de ploeg", geeft hij aan.

"Het tweede seizoen ging vervolgens slecht. We hadden enorm veel geblesseerden, waardoor er veel jongeren moesten spelen die op dat moment misschien nog niet klaar waren. Maar toen ik bij Leicester aankwam, ging het heel snel heel goed", aldus de middenvelder.

Tielemans werd uitgeleend aan Leicester City en blonk daar al snel uit. De Engelse club nam hem uiteindelijk ook helemaal over en lijkt zich die keuze nog niet beklaagd te hebben. Tielemans kwam inmiddels 96 keer uit voor Leicester City. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en achttien assists.