Real Madrid en Courtois plaatsen zich voor de kwartfinales van de Champions League

16-03-2021 22:53 Laatste update: 22:53
1

Real Madrid heeft zich weer eens bij de beste acht in de Champions League geschaard, na achtste finale-zeperds tegen Ajax en Manchester City in de vorige seizoenen. De Koninklijke begon met een 1-0 voorsprong aan het returnduel met Atalanta Bergamo en speelde het tweeluik zonder problemen uit. Thibaut Courtois speelde een puike partij en hield de Italianen meerdere keren van een doelpunt.

Tijdens het eerste half uur gebeurde er niet veel op het trainingscomplex van Real Madrid, behoudens een vroege kans voor Robin Gosens. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en wachtte op de kansen die het zou krijgen. In de loop van de eerste helft besloot Atalanta-doelman Marco Sportiello een handje te helpen. Hij leverde de bal in bij Luka Modric, die vervolgens Karim Benzema in stelling kon brengen: 1-0.

De gasten uit Bergamo konden voor rust nog een schotkans voor Ruslan Malinovskiy noteren én zagen een veelbelovende aanval in rook opgaan, toen Danny Makkelie voor rust floot. Kort nadat Vinícius Júnior een solo van eigen helft had besloten met een jammerlijke misser, nam de arbiter uit Dordrecht nóg een beslissing die in het voordeel van De Koninklijke uitviel: diezelfde Vinícius ging in de zestien meter over het been van Rafael Tolói en Makkelie wees naar de stip. Sergio Ramos besliste het tweeluik definitief: 2-0.

De net van een zware blessure teruggekeerde Ramos vroeg direct om een wissel en zag vanaf de kant hoe het nog heel even spannend werd. Atalanta stichtte tijdens een vrije trap verwarring – een driekoppige muur stelde zich voor de bal op en rende vervolgens in de richting van de muur van Real Madrid – en Luis Muriel passeerde Thibaut Courtois: 2-1. La Dea had nog twee doelpunten nodig om alsnog te stunten, maar de thuisploeg stelde direct orde op zaken. Marco Asensio vond de korte hoek en legde de 3-1 eindstand vast.