Geen tijd voor teleurstelling bij Anderlecht: Moeten vol voor Play-Off 1 gaan

Geen tijd voor teleurstelling bij Anderlecht: "Moeten vol voor Play-Off 1 gaan"

15-03-2021 09:16
28

Een nieuwe teleurstelling voor RSC Anderlecht, dat na het verlies tegen KRC Genk ook de bekerdroom mag opbergen. De kortste weg naar Europa is er niet meer, waardoor Vincent Kompany zich op andere targets moet richten. Dat is nu het halen van Play-Off 1.

Kan de uitschakeling in de beker ook als motivatie dienen voor de rest van de competitie? "Ik hoop het", reageert Kompany bij Het Laatste Nieuws. "We zijn een objectief kwijt. Anderlecht moet altijd meedoen voor de trofeeën, ongeacht de omstandigheden, maar er blijft nog één target over. We gaan vol voor Play-Off 1", zegt hij.

Kompany wil de uitschakeling dan ook vooral als een leermoment zien. "Mijn insteek is om hieruit te leren, progressie te maken, we moeten ons nu concentreren op de volgende matchen. Dan zal er druk zijn, maar het zou pas stom zijn als er geen druk was", aldus de coach van Anderlecht.

"Kijk, als Anderlecht niet succesvol is, is er geen rust", gaat Kompany verder. "Dat zal nooit veranderen. Daar heb ik vrede mee. Het woord 'winnen' uitspreken is gemakkelijk, maar het doen is niet altijd zo vanzelfsprekend", besluit Kompany.