Mechele (Club Brugge) praat over EK-selectie Rode Duivels: Da's mijn ambitie

Mechele (Club Brugge) praat over EK-selectie Rode Duivels: "Da's mijn ambitie"

12-03-2021 09:28
13

Het EK komt dichter en dichter. Brandon Mechele is één van de namen die een kans maakt om in de selectie van bondscoach Roberto Martinez te zitten.

Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt Mechele over een mogelijke EK-selectie. "Want of het realistisch is dat ik straks in die selectie zal zitten... (denkt) Ik zie het wel. Het zou natuurlijk fijn zijn om mee te mogen - da's zeker mijn ambitie. Maar als blijkt dat ik naast de definitieve selectie zou vallen, dan zal ik daarmee leven. En in het andere geval zou het dé bekroning zijn. Het EK: dat is het beste van het beste."

Martinez heeft altijd veel vertrouwen uitgesproken. "Dat de bondscoach me sinds het WK in Rusland altijd heeft opgeroepen - zelfs toen ik bij Club op de bank was beland - doet deugd. Onze band is ook goed. Ik weet dat ik niet de belangrijkste speler ben, of één van de cruciale jongens, maar hij vraagt altijd hoe het met me is. Hij ziet ook veel wedstrijden van Club. Da's leuk. Je weet dat hij je volgt.”

“De bondscoach kan ook op me rekenen - dat heb ik getoond in die vriendschappelijke interlands. Ik ga er staan als hij me nodig heeft. Net zoals ik in de Champions League altijd mijn ding heb gedaan. Tegen de beste ploegen uit Europa. Maar van die groep van pakweg 28 spelers kunnen er straks natuurlijk maar 23 mee, hé. En bijna iedereen speelt tegenwoordig in het buitenland...", aldus Mechele.