Rel in Portugal: succestrainer Sporting riskeert jarenlange schorsing

Rel in Portugal: succestrainer Sporting riskeert jarenlange schorsing

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 15:28ma 08-03-2021 om 15:28

Sporting Portugal is hard op weg om voor het eerst in negentien jaar tijd landskampioen van Portugal te worden, maar boven succestrainer Rubén Amorim hangen donkere wolken. Hij riskeert een jarenlange schorsing vanwege fraude.

De Portugese competitieorganisator LPFP heeft de 36-jarige Amorim daarvan beschuldigd omdat hij bij zijn aanstelling niet over de juiste papieren zou beschikken. Amorim is inmiddels een jaar hoofdtrainer van Sporting, al was hij daar niet toe bevoegd.

Officieel was hij assistent, door de diploma's die hij destijds had mocht hij niet op de trainersstoel gaan zitten. Dat is toch gebeurd en nu wacht Amorim mogelijk een zware schorsing. In Portugese media wordt gesproken over een schorsing van één tot zes jaar. 

Sporting ontkent de aantijgingen met klem. 'We zien dit als een van de meest betreurenswaardige en meest surrealistische episodes in de geschiedenis van het Portugese voetbal. Dit proces en deze beschulding vormen een onuitwisbare smet op de reputatie van de nationale sport, omdat het elke mogelijkheid van vertrouwen in de instanties die het proces leiden, verhindert.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws