'Doku derde van de klas van 2002, De Ketelaere knap zesde van zijn generatie'

'Doku derde van de klas van 2002, De Ketelaere knap zesde van zijn generatie'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 12:55ma 08-03-2021 om 12:55

Jérémy Doku en Charles De Ketelaere beschikken over heel wat talent. Dat weet in België ondertussen iedereen. Ook het onderzoeksbureau CIES Football Observatory neemt nu waar dat de twee talenten op de goede weg zijn.

Het CIES belicht momenteel de meestbelovende jongeren wereldwijd volgens de capital experience-benadering. Het kijkt naar de leeftijd van spelers, hoe vaak ze mogen spelen bij welke ploeg en in welke competitie.

Op de lijst van jonkies geboren in 2002 staat Jérémy Doku van Stade Rennais op een derde plaats. Volgens het CIES moet het jeugdproduct van RSC Anderlecht enkel Pedri Gonzalez van Barcelona en Leonidag Stergiou van St. Gallen laten voorgaan.

Nog meer geweld uit de JPL
In de lijst met spelers geboren in 2001 staat De Ketelaere op een zesde plaats. In zijn leeftijdscategorie bestaat de top drie uit Bukayo Saka (Arsenal), Mason Greenwood (Manchester United) en Benoit Badiashile (AS Monaco). Odilon Koussounou (Club Brugge) staat trouwens op plaats dertien. Nicolas Raskin van Standard vinden we terug op plaats achttien.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws