Club Brugge kan record schrijven, maar moet dan alle matchen voor PO1 nog winnen

Club Brugge kan record schrijven, maar moet dan alle matchen voor PO1 nog winnen

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 22:57zo 07-03-2021 om 22:57

Club Brugge denderde zondagmiddag ook voorbij SV Zulte Waregem: 3-0. Daarmee boekte de koploper uit onze hoogste klasse nu al haar tiende competitiezege op rij. Dat ruikt naar een recordjacht, al zal die in het beste geval nog enkele weken duren.

Dertig op dertig, die cijfers zijn op zich uiteraard al fenomenaal. Voorlopig levert het Blauw-Zwart echter geen kampioenschapsrecord op. Dat is namelijk in handen van Standard Luik. In het seizoen 1970-1971, exact vijftig jaar geleden, slaagden de Rouches erin om liefst vijftien wedstrijden op rij als winnaar van het terrein te stappen. Club heeft dus nog even te gaan ...

Toch blijven de troepen van Philippe Clement op koers voor een evenaring of verbetering van die reeks. Dan zullen ze tot het einde van de reguliere competitie moeten doorzetten. Club heeft immers nog zes wedstrijden voor de boeg, met daarbij inhaalwedstrijden tegen KAA Gent en Sporting Charleroi inbegrepen. Aangezien ook onder meer Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht nog op het menu staan, belooft de recordjacht geen sinecure te worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Club Brugge tot aan speeldag 34 alles winnen?

Ja
49%
Nee
51%
(304 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws