Zwetend Lommel komt goed weg met nipte overwinning tegen sterker Club NXT

Zwetend Lommel komt goed weg met nipte overwinning tegen sterker Club NXT

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 21:55zo 07-03-2021 om 21:55

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 22:01zo 07-03-2021 om 22:01

Club NXT blijft op acht punten hangen in Eerste Klasse B. Op het veld van Lommel SK leverden de troepen van Rik De Mil nochtans een puike prestatie af, maar niet voor het eerst deed een gebrek aan efficiëntie hen de das om. Zo haalden de Limburgers het gevleid: 2-1.

De thuisploeg kreeg een goede kans om de tweede plek, die eventueel tot promotie kan leiden, in het vizier te houden, maar Club NXT schoot veruit het overtuigendst uit de startblokken. Na een half uur spelen moest doelman Daniel Grimshaw zich al enkele keren onderscheiden op pogingen van Maxime De Cuyper, Thomas Van Den Keybus en Romeo Vermant. De beloften van Club kregen de nul echter niet van het bord geveegd.

Na de pauze gingen de jongelingen verder op hun élan. Na ruim een uur spelen wierp die drang naar voren dan toch haar vruchten af. Het kreeg daarbij hulp van een klungelende Grimshaw, maar daar maalde Mathis Servais niet om. Hij schoot raak vanop zo'n 30 meter. Luttele minuten later hingen de bordjes echter weer in evenwicht. Ref Arthur Denil wees vrij eenvoudig naar de stip na een licht contact in de zestien. Kevin Kis liet de 1-1 niet liggen.

Minder dan een kwartier voor affluiten ging Lommel zowaar over Club NXT. Arno Verschueren trof raak met een kopslag. In het slot vond Blauw-Zwart niet meer de energie om een verdiende gelijkmaker uit de brand te slepen. Daardoor blijft het puntentotaal schamel, met amper acht stuks. Lommel heeft er nu 34, vijf minder dan het huidige nummer twee, RFC Seraing. Er staan nog zes wedstrijden op het programma in 1B.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws