Genk-voorzitter ziet veel potentieel bij eigen jeugd: Een echte topvoetballer

Genk-voorzitter ziet veel potentieel bij eigen jeugd: "Een echte topvoetballer"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 12:00zo 07-03-2021 om 12:00

KRC Genk was in het verleden nog één van de trendsetters met de doorbraak van eigen jeugdspelers, maar daar was de laatste jaren amper nog iets van te zien. Voorzitter Peter Croonen gaf al aan dat graag veranderd te zien worden en ziet in de huidige ploeg al enkele talenten rondlopen.

De doorstroming was de laatste jaren bij KRC Genk niet meteen al te groot, maar met de komst van Luca Oyen en Maarten Vandevoordt lijkt daar toch verandering in te gaan komen. Dat het duo de laatste weken speelminuten kreeg, stemt Croonen ook tevreden.

"Als voorzitter van Genk ben ik uiteraard blij dat Oyen een kans heeft gekregen, die hij zelf heeft moeten afdwingen. Hij heeft heel veel potentieel", geeft de voorzitter van Genk aan bij TVL Sportcafé.

"Ik ben ook zot van Bryan Heynen, een echte topvoetballer. En dan heb je nog Maarten Vandevoordt, die een zeer belangrijke rol speelde in de zege bij Charleroi. Het is altijd leuk als er drie jongens uit de eigen groententuin, zoals Sef Vergoossen het zei, het goed doen", aldus Croonen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws