Rangers op zucht van titel mede dankzij Hagi, nu wachten op Celtic

Rangers op zucht van titel mede dankzij Hagi, nu wachten op Celtic

06-03-2021 18:31

Rangers mag zich bijna de kampioen van Schotland noemen. Zaterdag won de ploeg van Steven Gerrard met 3-0 van Sint-Mirrin. Indien Celtic zondag met de punten morst tegen Dundee United gaat de titel na jaren eindelijk nog eens naar Rangers.

De wedstrijd moest door het coronavirus achter gesloten deuren worden afgewerkt. Toch waren er aan het stadion heel wat fans komen opduiken. Gerrard mocht de match ook niet in het stadion volgen. De manager was geschorst. Ryan Kent opende iets voor het kwartier de score. Alfredo Morelos nam enkele minuten later alle twijfel weg. Voormalig Genk-speler Ianis Hagi zette in de 46 de eindstand op het bord. Kemar Roofe (ex-RSC Anderlecht) kwam door problemen aan de kuit niet in actie.

Nu telt Rangers een voorsprong van 21 punten op Celtic. Indien Celtic niet wint van Dundee United is Rangers kampioen. Dan komt er een einde aan een lange lijdensweg voor de fans van Rangers. In 2012 werd het voormalige Glasgow Rangers uit de Schotse Premier League gezet. Sindien was Celtic altijd baas in Schotland. Dit seizoen verloor de ploeg van Gerrard nog geen enkel van haar 32 duels. In de Europa League schakelde het onder meer Standard en Antwerp uit.

Nog dit, wint Celtic wel dan kan Rangers op de volgende speeldag de klus zelf klaren. Het gaat dan op bezoek bij ... Celtic.