Kompany maakt zich op voor KV Mechelen: Dat verbaasde mij wel

Kompany maakt zich op voor KV Mechelen: "Dat verbaasde mij wel"

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 12:45vr 05-03-2021 om 12:45

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 12:49vr 05-03-2021 om 12:49

Anderlecht speelt zondag tegen KV Mechelen een belangrijke match met het oog op Play-Off 1. Coach Vincent Kompany beseft dat het niet makkelijk wordt, zeker na de heenmatch in Mechelen.

"Het is nog niet veel gebeurd dit seizoen, maar tegen hen pakten we op de eerste speeldag méér dan we verdienden (2-2, red.)", zo geeft Kompany aan in Het Laatste Nieuws.

Na die match kende KV Mechelen wel enkele moeilijke maanden. "Dat verbaasde me wel na die wedstrijd. Ze spelen goed, met hoge druk. Hun trainer is ook toen het moeilijker liep blijven vasthouden aan zijn principes - chapeau daarvoor. Ik denk dat KV Mechelen nu weer is waar het thuishoort: verwikkeld in de strijd om een play-offticket."

De match is van groot belang, maar de groep van Kompany is niet nerveus. "Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat we een gezonde dosis naïviteit in deze groep hebben. De kern is vrij breed, maar wel zeer jong. De spelers willen vooral tonen hoe goed ze kunnen voetballen, ook als er druk is. Daarom heb ik er op dat vlak ook vertrouwen in."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws