Chelsea vergroot Liverpool-ellende: vijfde (!) thuisnederlaag op rij voor kampioen

Chelsea vergroot Liverpool-ellende: vijfde (!) thuisnederlaag op rij voor kampioen

04-03-2021 23:08

Onttroond Premier League-kampioen Liverpool moet serieus vrezen voor Champions League-voetbal. The Reds waren bijna vier jaar lang onverslaanbaar op het eigen Anfield, maar leden tegen Chelsea hun vijfde (!) thuisnederlaag op rij in competitieverband: de ploeg van Thomas Tuchel doet hierdoor weer volop mee in de strijd om Champions League-plaatsing, Liverpool blijft zevende.

De ploeg van Jürgen Klopp had thuis al verloren van Burnley, Brighton & Hove Albion, Manchester City en Everton en liep niet over van het zelfvertrouwen. Chelsea pakte het initiatief op Anfield en werd vooral via Timo Werner gevaarlijk. Het was dan ook geen verrassing dat de Duitser na een klein half uur Alisson Becker aftroefde en de bal over de lijn werkte. De VAR pakte echter de lijnen erbij en keurde de 0-1 van de Londenaren af: Werner bleek met zijn oksel buitenspel te staan.

Drie minuten voor rust kreeg Chelsea echter alsnog waar het naar zocht. De gewezen Vitessenaar werd door N'Golo Kanté de diepte in gestuurd, trok vanaf links naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 0-1. Hakim Ziyech leek in de openingsfase van de tweede helft ook nog Chelsea's tweede treffer te maken, maar Andy Robertson haalde de bal voor de lijn weg.

Liverpool leefde dus nog, maar kwam eigenlijk niet verder dan het tevergeefs claimen van een penalty: Kanté kreeg de bal in de zestien meter tegen zijn hand, maar de arbitrage zag er geen strafschop in. Klopp verraste door Premier League-topscorer Salah na een uur spelen te wisselen, maar een schokeffect kwam er niet meer.

Chelsea klimt door de uitoverwinning naar plek vier en staat vier punten voor op de regerend landskampioen. Nummer vijf Everton staat één punt achter Chelsea, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Het gehavende en dolende Liverpool zal dus nog alle zeilen bij moeten zetten om alsnog de top-vier te halen.