Coucke over reserverol bij KV Mechelen: “Dat kwam hard aan, een rotgevoel”

Coucke over reserverol bij KV Mechelen: “Dat kwam hard aan, een rotgevoel”

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 10:01do 04-03-2021 om 10:01

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 10:01do 04-03-2021 om 10:01

Gaetan Coucke maakte de overstap van KRC Genk naar KV Mechelen, maar moet genoegen nemen met een reserverol bij KV Mechelen. In de beker krijgt hij wel zijn kans en daar komt hij nu ex-club KRC Genk tegen.

In de beker wil Coucke zich bewijzen. “Natuurlijk. Vanaf het moment dat ik tweede keeper werd, heb ik alles op alles gezet om op training te bewijzen dat ík onder die lat hoor te staan. In de beker krijg ik de kans om dat te tonen. Voorlopig lukt dat goed.”

Coucke speelde zijn plek onder de lat kwijt. “Dat kwam hard aan. Ik had gehoopt me een volledig seizoen als eerste keeper te bewijzen. Zowel de ploeg als ik zaten in een mindere periode, maar ik vond niet dat ik aan een slecht seizoen bezig was.”

“Buiten een fout tegen Waasland-Beveren had ik mezelf weinig te verwijten. Dat hoorde ik ook vanuit de staf, maar ze wilden een schokeffect creëren. Achteraf gezien pakte dat goed uit. De ploeg zit nu in een flow en ik probeer daar via de beker mijn rol in te spelen.”

In november werd Coucke nog opgeroepen voor de Rode Duivels. “Zo snel kan het gaan. De ene dag zit je in de hemel, de volgende in de hel. Een rotgevoel. Maar in plaats van bij de pakken te blijven zitten, ben ik zelfs gaan bijtrainen. Daar pluk ik nu de vruchten van.”

Coucke heeft nooit zijn teleurstelling laten merken bij KV Mechelen. “Ik was niet blij hé. Een doelman die zich daar zomaar bij neerlegt, kan beter stoppen. Het heeft een paar dagen in mijn hoofd gezeten, maar ik heb daar nooit iets van laten merken.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws