Club Brugge gaat naar de beurs: Goedkopere lening voor nieuw stadion

Club Brugge gaat naar de beurs: "Goedkopere lening voor nieuw stadion"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 17:28wo 03-03-2021 om 17:28

Club Brugge heeft woensdag officieel laten weten dat het als eerste Belgische voetbalploeg naar de beurs trekt. Volgens beursexpert Pascal Paepen zal dat goed uitkomen bij de bouw van het nieuwe stadion.

"In eerste instantie is het de bedoeling dat de bestaande aandeelhouders winst nemen, maar nadien zou er ook nog een kapitaalsverhoging komen. Eens Club Brugge op de beurs staat, zal er nog een operatie komen waarbij nieuwe aandelen worden uitgegeven", vertelde Paepen aan Het Laatste Nieuws. "Het geld daarvan zal wél naar Club gaan en daarmee kan de club een goedkopere lening krijgen bij de banken om het nieuwe stadion te financieren."

Voor supporters is een investering in Club Brugge dan weer minder interessant. "Financieel is een belegging in een voetbalclub niet altijd verstandig, omdat voetbal niet voorspelbaar is. Maar ik kan me goed voorstellen dat heel wat fans trots zullen zijn wanneer ze een aantal aandelen van ‘hun’ club hebben en dat het voor hen eigenlijk niet veel uitmaakt of dat aandeel fors zal stijgen."

Club Brugge heeft voorlopig nog niet gecommuniceerd over de beursgang. "Dat is gebruikelijk. Er zijn heel strikte voorwaarden verbonden aan een beursgang", aldus Paepen. "'Insider knowledge' of voorkennis mag niet gedeeld worden met anderen. Als iemand zich verspreekt, kan dat zware gevolgen hebben. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot uitstel van die beursintroductie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws