Breaking news

KDB-loos Manchester City gaat verrassend onderuit tegen tienkoppig Leeds

Last man standing, 15 jaar na debuut heeft Vermaelen geen actieve ploegmaats meer

Last man standing, 15 jaar na debuut heeft Vermaelen geen actieve ploegmaats meer

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 13:15ma 01-03-2021 om 13:15

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 17:48ma 01-03-2021 om 17:48

1 maart 2006 was een prachtige dag voor Thomas Vermaelen. Hij debuteerde toen voor de Rode Duivels. Van de ploeg van toen speelt enkel Vermaelen nog als prof.

Op de eerste dag van maart in 2006 speelde België een oefeninterland. Luxemburg was de tegenstander. René Vandereycken vond het toen het ideale moment om Vermaelen een kans te geven. De bondscoach dropte Vermaelen meteen in de basis. Vermaelen – toen nog speler van Ajax – speelde de volledige match. België won uiteindelijk met 0-2.

Vermaelen speelde ondertussen 78 keer voor de Rode Duivels. Daarin scoorde hij 2 keer. In een oefeninterland tegen Hongarije scoorde hij in 2009. De andere treffer kwam er in 2019. Tijdens de EK-kwalificaties trof hij raak tegen Schotland. Tijdens het WK 2018 kende Vermaelen zijn hoogtepunt bij de Nationale ploeg. Hij hielp België mee aan een bronzen medaille. 

Tegen Luxemburg kwamen er 16 Belgen in actie. Enkel Vermaelen speelt nog op niveau. 15 jaar na zijn debuut en doortochten bij Arsenal, Barcelona en AS Roma speelt Vermaelen momenteel in Janpan. Bij Vissel Kobe geniet de 35-jarige verdediger van zijn laatste periode als actief voetballer.

In doel destijds stond Silvio Proto. De Italo-Belg kondigde onlangs – mede door blessureleed – zijn afscheid aan. Mee in de achterhoede stonden Philippe Clement, Peter Van der Heyden, Philippe Léonard en Gill Swerts. Verder speelden ook nog mee: Bart Goor, Timmy Simons, Mbo Mpenza, Luigi Pieroni (één goal) en Kevin Vandenbergh (één goal). Wesley Sonck, Geert De Vlieger, Gaby Mudingayi, Stein Huysegems en Anthony Vanden Borre vielen in.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws