Anderlecht-aandeelhouders in shock: Hebben ons bij transfers laten rollen

Anderlecht-aandeelhouders in shock: "Hebben ons bij transfers laten rollen"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 17:31vr 26-02-2021 om 17:31

De voorbije dagen kwamen er door Football Leaks weer heel wat onthullingen aan het licht. Vooral RSC Anderlecht en de opvallende rol van enkele makelaars kwam daarin aan bod. Dat zag ook Anderlecht-aandeelhouder Etienne Davignon.

Bij die onthullingen van Football Leaks raakte onder andere bekend dat er ettelijke miljoenen in de zak van makelaar Christophe Henrotay belandde bij de transfers van Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic. Anderlecht verloor daardoor ook flink wat geld dat het nu goed zou kunnen gebruiken.

Verschillende aandeelhouders binnen de club lijken ook niet op de hoogte geweest te zijn van de details bij die transferdeals. "We hebben ons bij bepaalde transfers toch laten rollen", reageert Davignon in La Dernière Heure.

"We wisten wat de club incasseerde, maar de rest niet. Bij de transfer van Mitrovic naar Newcastle in 2015 wisten we bijvoorbeeld dat de club zeventien miljoen euro kreeg. Dat is toch niet slecht. Maar nu kennen we het hele verhaal en stellen we vast dat de gehele transactie dertig miljoen bedroeg en dat dertien miljoen daarvan ging naar commissies voor makelaars en anderen. Dat is toch wat veel", aldus Davignon.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws