Zidane in de wolken met Courtois: “Hij wordt alsmaar belangrijker in ons spel”

Zidane in de wolken met Courtois: “Hij wordt alsmaar belangrijker in ons spel”

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 08:45do 25-02-2021 om 08:45

Real Madrid won met 0-1 van Atalanta en Thibaut Courtois kon weer de nul houden. De doelman is een belangrijke pion van Zinedine Zidane en is ook genomineerd voor Speler van de Maand in Spanje.

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, zelfs tegen tien”, reageerde Zidane na afloop tegenover Het Laatste Nieuws. “We vonden weinig ruimtes. Atalanta heeft sterk verdedigd. Maar we hebben een belangrijke uitgoal gemaakt. Dit is een goed resultaat. Van de kwalificatie zijn we nog niet zeker, maar dit is een belangrijk doelpunt.”

“Nu volgt er een grote match in Madrid”, gaat de Franse oefenmeester verder. “Wat goed was vandaag, is dat we geen kansen tegen hebben gekregen. Ook wij stonden defensief goed, alleen misten we iets offensief, dat is waar. Natuurlijk moesten we het wel zonder enkele aanvallers doen. Deze match is mooi voor de jongens die er vandaag wel bij waren.”

Hazard
Ook Eden Hazard en Courtois kwamen ter sprake. “Hoe het is met Eden? Hij zit met een blessure die hem ambeteert. Maar we weten wat voor een speler hij is en wat hij ons kan bijbrengen als hij goed is. Hij zit nog even onder contract (tot 2024, red.). En hij zal wel doen wat hij moet doen. En Courtois? Thibaut wordt alsmaar belangrijker in ons spel.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Zidane hier gelijk?

Ja
93%
Nee
7%
(57 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws