Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Vertrouwen Kiev zakt onder vriespunt: De revanche op Club is niet voor meteen

Vertrouwen Kiev zakt onder vriespunt: "De revanche op Club is niet voor meteen"

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 15:25wo 24-02-2021 om 15:25

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 23:15wo 24-02-2021 om 23:15

Club Brugge wist vorige week in moeilijke omstandigheden een goed resultaat neer te zetten tegen Dynamo Kiev. Aankomende donderdag moet Club de klus in eigen huis zien te klaren, al zorgt het coronavirus wel voor extra moeilijkheden. Het biedt mogelijk kansen voor Kiev, al lijkt het vertrouwen daar inmiddels onder het vriespunt te zijn gezakt.

Het 1-1 gelijkspel in Kiev was een flinke domper voor voetbalminnend Oekraïne. "De sfeer was er eentje van bittere ontgoocheling. Zeker met de problemen die Club had in het achterhoofd was dit echt een gemiste kans om een betere uitgangspositie te bemachtigen", vertelt Andrew Todos, journalist en podcast host voor UKRFUT24, in een exclusief gesprek.

"De pers bekritiseerde vooral de defensieve aanpak van Dynamo Kiev. Het leek wel alsof ze tevreden waren geweest met een doelpuntloos gelijkspel. Ook de doelman werd op de korrel genomen. In zijn eerste drie wedstrijden van 2021 heeft hij nog steeds geen enkele save gemaakt. Ook bij het Brugse tegendoelpunt ging hij de mist in", vervolgt Todos.

Door die tegengoal zal Dynamo Kiev wel moeten aanvallen in Brugge. Hoe liggen de kansen voor de bezoekende ploeg? "De coach van Kiev was na afloop eigenlijk nog best tevreden, toch was dat gelijkspel echt geen goed resultaat. Natuurlijk is er nog een kans om door te stoten maar de opgave is nu nóg moeilijker dan voor de heenmatch. Tel daarbij het feit dat de aanval wat uit vorm is en je moet concluderen dat het moeilijk wordt", aldus de journalist.

"Dynamo zal veel agressiever moeten spelen willen ze nog enige kans maken. Ik verwacht dan ook dat ze met meer overtuiging zullen aanvallen. Ook op stilstaande fases moet er iets mogelijk zijn. Al is Club Brugge een erg gedisciplineerde ploeg, makkelijk is het allemaal niet. Ik zou er niet van verschieten mocht het donderdag op een brilscore eindigen, het zou alvast ironisch zijn voor Dynamo Kiev. Ik vrees dat de revanche van Kiev op Club Brugge nog wat langer op zich zal laten wachten", besluit Todos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Club nog weten door te stoten?

Ja
76%
Nee
24%
(786 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws