‘Genk-doelman Vandevoordt zag zijn droom werkelijkheid worden’

‘Genk-doelman Vandevoordt zag zijn droom werkelijkheid worden’

20-02-2021 17:50
2

Nog maar 18 jaar. Zo oud is Maarten Vandevoordt, de huidige nummer 1 tussen de palen bij KRC Genk. De jonge doelman krijgt sinds kort de voorkeur op de ervaren Danny Vukovic. “Geheel en al zijn eigen verdienste”, vertelt vader Rutger in Het Belang Van Limburg.  

Al van jongs af aan was Vandevoordt verliefd op de bal geeft zijn vader aan. “Shotten was zijn lieve lust, ja. Vanaf de derde kleuterklas begon hij ermee bij Brustem. Vijf tegen vijf. Ik heb hem nog onder mijn vleugels gehad. Je zag dat hij meer kon dan anderen. Hij speelde geregeld mee met jongens die één of twee jaar ouder waren.”

Vandevoordt begon zijn carrière bij Brustem VV. Daar zag Rudi Vanrusselt, de keeperstrainer, zijn talent. Een man met oog voor talent want zo leerde hij ook Simon Mignolet de basis van het keeperswerk. Toen Vandevoordt 10 jaar was trok hij naar KRC Genk. Daar is hij sinds kort terug de nummer 1 in doel. In het verleden kreeg Vandevoordt ook al kansen onder Hannes Wolf. Een elleboogblessure en de komst van Didillon zorgden er toen voor dat Vandevoordt niet meer aan spelen toe kwam.

Vandevoordt zelf is steeds in zichzelf blijven geloven. “Na elke tegenslag gaat hij nog harder werken. Hij heeft zelfs een personal coach in de handen genomen. Twee, drie keer per week zit hij in de fitness om zijn lichaam te versterken”, zegt papa Rutger. Voor van den Brom is Vandevoordt sinds de bekermatch tegen STVV de nummer 1. “Een aangename verrassing, totaal onverwacht. Ze willen hem ervaring laten opdoen voor volgend seizoen”, aldus papa Rutger.

Hier en daar wordt Vandevoordt al vergeleken met Courtois en daar is papa Rutger niet zo blij mee. Dat creëert alleen maar extra druk. Courtois, Mignolet, dat zijn toch mannen van een ander kaliber. Eer hij zo ver is, moet Maarten nog een lange weg afleggen”, besluit papa Rutger.