Verheyen stelt opvallende oplossing voor: 'Geef Deschacht een interimcontract'

Verheyen stelt opvallende oplossing voor: 'Geef Deschacht een interimcontract'

19-02-2021 21:16
2

Hij mag dan wel net veertig jaar oud geworden zijn, Olivier Deschacht blijft een belangrijke pion bij Zulte Waregem. Of de veteraan ook stopt na het einde van dit seizoen, is nog maar de vraag. Gert Verheyen gelooft alvast dat hij fysiek nog kan presteren in onze competitie.

Volgens Verheyen zal het bij Deschacht vooral een mentale kwestie zijn. "Ik zei het al: zodra je beslist om te stoppen, zoals hij deed in december na een mindere match, valt er een last van je af en gaat het plots beter", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Interimcontract
De analist geeft Zulte Waregem dan ook een idee om Deschacht langer te kunnen houden. "Om hem aan boord te houden, zijn korte termijnafspraken het best. Zodat hij ook in september of oktober kan beslissen dat het welletjes is geweest. Zeker een voorbereiding is al fysiek zwaar en denk je: ‘Hier gaan we weer.’ Als de seizoensstart dan tegenvalt, kan dat al de druppel zijn", aldus Verheyen.

Verheyen stelt dan ook een soort van interimcontract voor. "Als je maar te allen tijde kan stoppen, ja. Alleen moet Zulte Waregem dan wel een backup hebben indien hij tijdens het seizoen stopt", klinkt het.

Anderlecht
Deschacht gaf onlangs nog aan dat hij wel een plekj zou hebben bij Anderlecht. Denkt Verheyen dat ook? "Veertigjarigen zijn eerder uitzonderlijk bij een topclub. Timmy Simons zat dan wel nog bij Club. Veel speelde hij niet meer maar dat neemt niet weg dat je nog wel een rol kan vertolken in de kleedkamer. Dat geldt ook voor Deschacht. Maar dan mag je niet zeuren als je niet speelt", besluit Verheyen.