KAA Gent schakelt Charleroi uit met dank aan ingevallen Vadis

11-02-2021 19:55 Laatste update: 19:57
10

Donderdagavond keken KAA Gent en Sporting Charleroi elkaar in de ogen voor een ticket naar de kwartfinales. Het was KAA Gent die aan het langste eind trok, de inbreng van Vadis Odjidja zorgde voor de ommekeer. Charleroi liet het in de eerste helft liggen.

Na goed en wel 1 minuut te spelen was het al raak voor de bezoekers. Na slecht wegwerken van Nurio Fortuna kon Sporting Charleroi de score openen dankzij een doelpunt van Nicholson. Charleroi bleef de gevaarlijkste ploeg op de omschakeling en kreeg mogelijkheid na mogelijkheid om de score uit te diepen maar zowel Fall, Nicholson als Morioka lieten een opgelegde kans liggen om de score uit te diepen. Daartegenover zette KAA Gent bitterweinig, enkel Roman Bezus was dreigend maar zonder echt doelgevaar.

In de tweede helft was het opnieuw Charleroi die het best van start ging en de bezoekers konden eindelijke dat tweede doelpunt maken via Benavente maar die werd afgevlagd voor buitenspel. In de herhaling bleek dat Benavente geen buitenspel stond (de actie daarvoor van Nicholson vertrok misschien wel vanuit buitenspel). KAA Gent begon te draaien bij de inbreng van Vadis Odjidja-Oefoe, hij maakte zijn wederoptreden na een lange tijd onbeschikbaar te zijn. Yaremchuk scoorde de gelijkmaker, waarna het makkelijker ging voor de thuisploeg.

Vadis kreeg de bal van de ingevallen Tissoudali en probeerde het met zijn buitenkant, de bal week af en verdween zo in doel. 2-1. In de laatste minuten van de wedstrijd was het opnieuw Vadis die voor problemen zorgde bij de bezoekers. Hij gaf de bal mee met Mohammadi en die zag zijn voorzet in doel belandden.

KAA Gent bekert verder dankzij een sterk ingevallen Vadis en voor Charleroi zit het bekeravontuur erop. Karim Belhocine zal nog eens terugdenken aan de gemiste kansen in de eerste helft.