KV Mechelen knikkert Beerschot uit de beker dankzij doelpunt van Schoofs

11-02-2021 19:58
4

Op donderdagavond stonden de laatste wedstrijden van de achtste finales op het programma. Eén van deze wedstrijden was het duel tussen Beerschot en KV Mechelen. KV Mechelen ging met 0-1 winnen op Beerschot en bekert verder.

KV Mechelen en Beerschot streden om een plaatsje in de kwartfinales van de Beker van België. KV Mechelen startte het best aan de wedstrijd en controleerde op de helft van Beerschot, maar de grote kansen bleven echter uit. Net voor de rust kreeg KV Mechelen dan eindelijk wat het zocht, een doelpunt. Zonder echt al te veel kansen te creëren kwam het wel op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Rob Schoofs.

Na de rust ging Beerschot op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan steriele druk kwam het niet. KV Mechelen nam na het uur weer de controle en zocht een tweede doelpunt maar Vanhaemel en de paal stonden in de weg. Beerschot ging met een klein offensiefje de laatste 5 minuten in maar Suzuki kwam niet tot de gelijkmaker. KV Mechelen hield goed stand en had zelfs nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te diepen om de omschakeling maar liet de 0-2 liggen.

KV Mechelen mag zich opmaken voor de kwartfinales terwijl Beerschot het tornooi moet verlaten.