Extra Time: Ik twijfel of er genoeg ervaring en grinta aanwezig is bij Genk

Extra Time: "Ik twijfel of er genoeg ervaring en grinta aanwezig is bij Genk"

08-02-2021 23:16
4

KRC Genk liet zich zondag te eenvoudig opzij zetten door RSC Anderlecht: 1-2. De Limburgers kwamen nochtans vroeg op voorsprong, maar konden nadien hun huidige positie in de top-vier nooit rechtvaardigen. Bij Extra Time rijzen er zelfs vragen of de herfstkampioen daar wel zal blijven staan tot het einde van de reguliere competitie.

Vooral het Genkse middenveld werd bij momenten omvergeblazen door dat van het piepjonge Anderlecht. "Dat ontbrak zo veel bij Genk", zucht Arnar Vidarsson. "Als je Play-Off 1 wil halen, mis ik dat toch. Ik twijfel", verwijst de IJslandse bondscoach naar de Play-Off-1-kansen van de Limburgers. "Waarom twijfel ik? Ze kunnen ongelooflijk goed voetballen, maar als ik dan Thorstvedt en Heynen zie voetballen gisteren ..."

"Ok, ze stonden twee tegen drie in de eerste helft. Maar die drie centrale verdedigers moeten dan wel doordekken en agressief genoeg zijn, op tijd zijn in hun intercepties ... Nooit was er een intercepties, nooit wonnen zij de tweede bal, nooit wonnen zij de derde bal. Dus ik twijfel echt of dat er genoeg ervaring en grinta aanwezig is", oordeelt een sombere Vidarsson.

Filip Joos schuift de zwarte piet ook deels door naar de aanvallende sterren van het elftal. "Ito en Bongonda willen eigenlijk liever niet meer op de flank spelen, die willen binnenin spelen. Als je de pretentie hebt om daar te willen spelen, dan moet je ook meehelpen op de momenten waarop je in de problemen komt. Dan is het niet alleen de fout van die drie verdedigers", wijst Joos op de verantwoordelijkheid van de hele ploeg.