Antwerp kroont zich tot ploeg van 't stad na knotsgekke slotfase tegen Beerschot

07-02-2021 15:18 Laatste update: 15:36
22

Antwerp heeft de stadsderby gewonnen tegen Beerschot met 1-2. In de laatste tien minuten vielen de drie doelpunten. Antwerp komt zo (even) op plaats 2.

Beerschot en Antwerp moesten de eerste tien minuten kennis maken met de condities. Kansen kwamen er nog niet, er ging wel dreiging uit van enkele aanvallen vanop de zijkant. Het veld belette beide ploegen goed voetbal op de mat te brengen. De passes waren vaak te slordig, en er werden veel duels uitgevochten.

Antwerp zocht vanuit balbezit naar kansen, maar verder dan een schot van Hongla kwamen. Ze de eerste dertig minuten niet. Beerschot probeerde snel te recupereren en Suzuki weg te sturen via een lange bal.

Ook na het eerste halfuur kwamen de Antwerpse ploegen niet tot kansen. Een plukbal voor Vanhamel was de enige redding van de doelmannen. Het veld bleek een lastigere tegenstander dan een van de ploegen. Beerschot en Antwerp bouwden te voorzichtig op om geen fouten te maken.

De tweede helft leek Antwerp goed de starten, maar ook toen bleef het enkel en alleen bij intenties. Tien minuten ver in de tweede helft kon Frans een eerste keer gevaar stichten. Beiranvand redde zijn kopbal knap. Nadien kon Gerkens opdrijven, zijn pass voor doel bereikte Lamkel Ze net niet.

Ook na het uur verbeterde het niveau van de wedstrijd niet. Antwerp kon enkele keren versnellen, maar kwam niet tot kansen, hetzelfde viel te zeggen over Beerschot. Tot de 83ste minuut verdiende de wedstrijd geen winnaar.

Wie anders dan Didier Lamkel Ze draaide die stelling helemaal om. Lamkel Ze maakte de 0-1 met het hoofd, en ging, zoals we hem kennen, in de tribune alleen vieren. Het hek was van de dam, nauwelijks twee minuten later scoorde Gerkens de 0-2 en nog eens twee minuten later kopte Frans de aansluitingstreffer binnen.

Na een oersaaie 80 minuten maakten de Antwerpse ploegen er dus toch nog een spannend slot van. Antwerp komt (even) alleen op plaats twee, Beerschot moet echt herbronnen.