Anderlecht en Club tussen Europese toppers in ongeslagen reeks thuiswedstrijden

Anderlecht en Club tussen Europese toppers in ongeslagen reeks thuiswedstrijden

04-02-2021 23:33
14

RSC Anderlecht heeft dit seizoen nog niet verloren in eigen huis, wat een straffe prestatie is. Maar om het record van FC Porto te breken mag het in de komende 5 jaar geen wedstrijd thuis verliezen. Anderlecht en Club Brugge prijken wel in de top 10 met de langste reeks ongeslagen thuiswedstrijden.

Liverpool ging afgelopen woensdag thuis alweer pijnlijk en zéér verrassend onderuit. Zo werd het namelijk 0-1 tegen het Brighton & Hove Albion van Trossard, die overigens voor de assist zorgde op het doelpunt. De vorige thuiswedstrijd werd ook al verloren met 0-1 van Burnley en die nederlaag stopte een indrukwekkende reeks op Anfield. Liverpool verloor niet in eigen huis van 2017 tot 2021. Daarmee komt Liverpool op een derde plaats te staan in de lijst van langste periodes zonder thuisnederlaag.

Naast Liverpool staan ook RSC Anderlecht en Club Brugge in dat lijstje. Paars-Wit was tussen 2010 en 2013 maar liefst 1117 dagen ongeslagen in het Astridpark, Blauw-Zwart deed tussen 2015 en 2018 net iets minder goed met 1069 dagen zonder thuisnederlaag. Daarmee komen de Belgische topclubs respectievelijk  op een zevende en achtste plaats te staan in het klassement dat nog wel enkele klinkende namen telt. FC Porto was maar liefst 6 jaar ongeslagen in eigen huis.